To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Za družine

Za družine

Pohodi za družine

Odpravite se na pohod z otroki. Odkrivajte svet mogočnih gozdov, skrivnostnih barij, odprtih planjav in razgledov. Na Pohorju so številne pohodne poti, ki so primerne za naše najmlajše.


Pohodi za družine

Za družine

Kolesarjenje za družine

Odpravite se ne kolesarjenje na ovršju Pohorja, ki je prepleteno s kolesarskimi potmi. Kolesarsko odkrivanje z družino lahko pričnete pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače, po grebenu do Areha. Ali pa si za začetno točko izberete Tri kralje in se odpravite proti Osankarici, kjer lahko izlet podaljšate peš do Črnega jezera.

Odkrijte kolesarske poti
Kolesarjenje za družine

Za družine

Učne in tematske poti na Pohorju

Gozdne učne in tematske poti prikazujejo specifičnosti naravnega in kulturnega okolja v katerih se nahajajo. Predstavljajo nam gozd kot ekosistem, kot obnovljiv naravni vir in njegov pomen v našem življenju.

Zanimive tematske in učne poti, ki jih lahko obiščete sami, v dvoje ali z družino. 

  • Rozkina gozdna učna pot
  • Gozdna učna pot Ruta
  • Gozdna učna pot Uršankovo
  • Gozdna učna pot Kapelvald
  • Jabolčna pot
  • Srčkova učna pot
  • Zmajčkova gozdna učna pot
  • Urškina pot


Učne in tematske poti na Pohorju

Za družine

Energetske točke na Pohorju

Občutite moč prostranih pohorskih gozdov. Ob gosti mreži gozdnih poti in kolovozov skriva Pohorje še številne energijske točke. Energetske točke najdete na Kopah in na Belviju.

13 energetskih točk na Kopah se nahaja na vrhu Pungarta na Veliki Kopi, kamor se lahko odpravite peš ali pa s sedežnico. Doživeli boste telesno in duševno sprostitev, čiščenje telesnih energijskih centrov ali tako imenovanih čaker.

Energetske točke na Kopah
Energetske točke na Pohorju

Za družine

Cerkvice na Pohorju

Beli biseri, ki jih najdemo umeščene med zelenimi gozdovi Pohorja.
Odkrijte zgodovino cerkva, občudujte zgodovinsko arhitekturo in si oddahnite, saj služijo kot odlična postojanka na vašem izletu.

Odkrijte cerkvice
Cerkvice na Pohorju

Za družine

Pahernikov gozd

Pahernikovi gozdovi se razprostirajo na približno 550 ha površine, na pobočjih Pohorja nad Vuhredom, največ pa jih je na območju Hudega kota. V zavetju teh stoletnih gozdov raste nekaj zelo debelih smrek, najdebelejša med njimi pa je Pahernikova smreka. Smreka meri 1,42 metrov premera in 49,6 metrov višine, njena starost pa je ocenjena na 270 let.

Pahernikov gozd