To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Prvi smučarski vikend na Arehu

Pred vrati prvi smučarski vikend na Arehu

Do 50 centimetrov zapadlega snega je na Pohorju letos omogočilo zgodnji začetek nove zimske sezone. Pohorska smučišča bodo oživela že to soboto, 26. novembra, ko bo na voljo prva smuka na Arehu, kjer bodo v pogonu vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica. Te naprave bodo obratovale tudi v nedeljo, smučišča pa bodo oba dneva odprta od 9. do 16. ure.

Dnevna smučarska vozovnica bo čez vikend za odrasle stala 23 EUR, za mladino, študente in seniorje 20 EUR, za otroke 14 EUR in enako za invalide. V času odprtja smučišč bosta delovali blagajni na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in na Arehu.

Ker bodo sprva odprta samo areška smučišča, bo krožna kabinska žičnica v soboto in nedeljo delovala po voznem redu vsako polno uro. Od njene zgornje postaje bo na Areh vozil en smučarski avtobus.

Zaenkrat bo smuka mogoča 26. in 27. novembra, od ponedeljka pa bodo smučarske proge zaprte. O nadaljnjem obratovanju bomo smučarje obvestili.

Že pred prvo smuko bo v petek, 25. novembra, potekalo sankanje na Bellevueju med 12. in 16. uro, ko bo uporaba trakov Bejbika brezplačna. Sankanje bo nato na razpolago še v soboto in nedeljo med 9. in 16. uro ob polovični ceni vozovnic za trakova Bejbika.