To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Drava Bike in Pohorje Slovenija na kolesarskem dogodku L'Etape Slovenia by Tour de France

Včeraj 3. in danes 4. septembra, v Kranju poteka rekreativno kolesarski dogodek L'Etape Slovenia by Tour de France.

V soboto, 3. septembra je na Slovenskem trgu, v sklopu L'Etape Slovenia potekalo otroško kolesarjenje za otroke od 2. do 12. leta. Otroci so se pomerili v krogu dolžine 800 m, v spremstvu staršev doživeli utrip »francoske pentlje« in prav vsi prejeli medalje.

Ob 16. uri se je pričelo družinsko kolesarjenje po trasi dolgi 12,5 km, na relaciji Kranj–Britof–Brdo–Kokrica–Rupa–Kranj.

Danes, 4. septembra, se je ob 9. uri pričela prava »dirka« oziroma izkušnja Dirke po Franciji. Več kot 1.000 prijavljenih kolesarjev se je podalo na traso, dolgo 70 km in traso dolgo 138 km, ki potekata skozi kraje kar enajstih občin: Kranj, Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Preddvor, Radovljica, Naklo, Tržič.

Vsi kolesarji in ostali obiskovalci so lahko v sklopu kolesarskega dogodka L'Etape Slovenia by Tour de France včeraj in danes obiskali mnogo stojnic, med njimi tudi našo, kjer smo predstavljali Drava Bike - Dravsko kolesarsko pot in Pohorje Slovenija. 

Kolesarski navdušenci lahko pri naši stojnici prisluhnejo nasvetom za kolesarjenje po Pohorju, po Pohorski kolesarski transverzali in sedmih novih krožnih kolesarskih poteh, prejmejo turistično karto Pohorja in ostali promocijski material. Za počitek pa imamo na voljo ležalnika Pohorje Slovenija in Drava Bike, ki služita kot super foto točka na naši zeleni oazi sredi Kranja.


Izberite jezik