To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Otvoritev zimske sezone na Kopah - sodobno doživetje smučanja!

V petek, 1. decembra, so na Kopah v prisotnosti približno 300 povabljenih slovesno odprli skupaj več kot 15 milijonov evrov vredne naložbe v nove naprave, dodatno ponudbo in obnovo Grmovškovega doma.

Na Kopah so postavili dve novi štirisedežnici Kopnik in Pahernik, vlečnico Velika Kopa, pod sedežnicami uredili nove smučarske proge, dopolnili pa so tudi celoletne programe med drugim s ponudbo dodatnih možnosti za kolesarjenje, pohode in druga doživetja. Dodatno so v zadnjem letu dni prenovili tudi Grmovškov dom s Holcer pubom.

“Naložbe so pridobitev ne samo za Kope, ampak za Koroško, za poletni in zimski turizem ter za našo prelepo Slovenijo,” je zbranim na Kopah dejal minister Han. Poudaril je, da razvoja in napredka ne bi bilo brez izjemnih ljudi, ki imajo vizijo, četudi kdaj improvizirajo. Kope so po njegovih besedah zgleden primer gorskega središča, ki razvija ponudbo za različne ciljne skupine za zimski in letni čas.

"Letošnje leto je za nas žičničarje zgodovinsko," je dejal direktor podjetja Vabo Boštjan Paradiž in dodal, da imajo Kope zdaj "lep potencial konkurenčnega turizma v Sloveniji".

Vse pridobitve bodo še povečale ponudbo možnih doživetij na Kopah in okrepile celoletno ponudbo na zahodnem delu Pohorja. Družba Vabo je sredstva za sofinanciranje projekta pridobila na razpisu gospodarskega ministrstva, ki je za nadaljnji razvoj in prestrukturiranje desetih večjih slovenskih smučišč v celoletna gorska središča v obliki sofinanciranja namenilo skupno 63,4 milijona evrov.

V okviru Destinacije Pohorje smo ponosni, da bodo kar štirje smučarski centri, ob Kopah še Rogla, Mariborsko Pohorje z Arehom, Trije kralji bogatejši z novo ponudbo, zaradi katerih bo doživetje zimske idile še bolj pravljično.

Vabljeni na smučanje na Kope, kjer vas čakajo strmi zavoji in obilo zabave!

Foto: APRO Pixels, KOPE


Izberite jezik