To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Ekskluzivna doživetja na Rogli

Včeraj, 12. 12. 2023, je na Rogli potekala uradna otvoritev Parka Mašinžaga, s katerim bo gorski center Rogla z avtentičnimi doživetji, ki prisegajo na aktiven življenjski slog, zasijal v novi podobi.

Barbara Soršak, izvršna direktorica Unitur d. o. o., je izpostavila, da so razvojni načrti Rogle usmerjeni v ponudbo avtentičnih in trajnostnih doživetij za vse letne čase. Park Mašinžaga v okviru prve faze predstavlja pomemben korak v tej smeri.

Izvedene so bile infrastrukturne naložbe, kot so razširitev smučarske proge Mašinžaga, postavitev nove 6-sedežnice Mašinžaga, inovativnega Letečega tobogana ter transformatorske postaje Mašinžaga. Najbolj izstopajoča značilnost prve faze projekta je nova 6-sedežnica Mašinžaga, ki omogoča hiter in udoben prevoz za smučarje, pohodnike, kolesarje ter ljubitelje adrenalinskih doživetij na Letečem toboganu.

Leteči tobogan, dolg 1.710 metrov, prvi takšen na svetu, predstavlja edinstveno adrenalinsko izkušnjo, saj omogoča spuste po aluminijasti cevi z zavoji. Adrenalinski navdušenci bodo doživeli hitrosti do 40 km/h, medtem ko uživajo v razgledih na okoliške gore.

Poleg tega bo Park Mašinžaga v skladu z zavezanostjo trajnostnemu razvoju ponudil druge aktivnosti, kot so adrenalinska vožnja z gorskimi trikolesniki (Mountain Carts), družinske proge v Bike parku Rogla, Gozdni pustolovski izziv za družine in solarno polnilnico za električna kolesa.

Minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han, je čestital ekipi Uniturja za pogum in odločnost pri razvoju projekta. Ta ne bo prispeval samo k razvoju turizma na Rogli, ampak tudi v celotni regiji. Projekt je del širšega prizadevanja ministrstva za spodbujanje razvoja celoletnega turizma in turističnih produktov v Sloveniji.

Čestitamo podjetju Unitur, partnerju Partnerstva za Pohorje, za nov korak k razvoju Rogle.


Izberite jezik