To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Bike park Pohorje Maribor

9
ŠTEVILO PROG
12 km
DOLŽINA PROG

Bike parki

Bike park Pohorje Maribor: Prizorišče svetovnega pokala v spustu

V osrčju narave Pohorja je urejen Bike park Pohorje Maribor z več različnimi progami.

Od leta 1999 velja ena od naših prog (World Cup) za legendarno progo svetovnega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi. Bike park Pohorje Maribor so ustvarili gorski kolesarji za gorske kolesarje – le 60 km od Gradca, 250 km od Dunaja in 350 km od Budimpešte nudi svojim obiskovalcem veliko več kot zgolj adrenalinska doživetja.

Spustite se skoraj direktno v središče Maribora!

Na voljo so proge za začetnike in družine, napredne in izkušene gorske kolesarje, pa tudi za profesionalce.

Več informacij o Bike parku Pohorje Maribor:

https://www.visitpohorje.si/kolesarski-park/

Odkrijte proge

Flow Line

Dolžina proge 4.82 km

Oznaka proge modra

Prenesi GPX

Red Line

Oznaka proge Rdeča

Dolžina proge 2.9 km

Prenesi GPX

World Cup

Oznaka proge Črna

Dolžina proge 2.1 km

Prenesi GPX

Fury Trail

Oznaka proge Črna

Dolžina proge 820 m

Prenesi GPX

Family Line

Oznaka proge Zelena

Dolžina proge 2.4 km

Ruška Family

Oznaka proge Modra

Dolžina proge 1.3 km

Ruška Flow

Oznaka proge Rdeča

Dolžina proge 212 m

Stream Line

Oznaka proge Rdeča

Dolžina proge 400 m

Red Fox Trail

Oznaka proge Rdeča

Dolžina proge 1.2 km

Karta BPP Maribor

FLOW LINE

Flow Line je zabavna modra proga, z začetkom pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. V dolžino meri približno 5.5 kilometrov, z razburljivim spustom po več kot 712 vm pa vodi kolesarje vse do doline.
Flow Line je zasnovan za kolesarje vseh spretnosti in je zabaven tako za tiste, ki šele začenjajo svojimi kolesarskimi podvigi, kot za izkušene profesionalce.
Ta proga ima tekoč in igriv značaj. Na glavni vozni liniji so vsi elementi oblikovane tako, da jih je mogoče prevoziti brez izgube kontakta s podlago. S tem lahko začetniki postopoma pridobivajo na samozavesti in pilijo svoje kolesarske spretnosti. Poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki iščejo nekaj več časa v zraku. Elemente, primerne za izkušene senderje boste prepoznali po rdečih in črnih oznakah. Te vas vodijo rahlo iz idealne vozne linije in pričarajo gromozanske nasmeške.
Flow Line navdušuje kolesarje vseh spretnosti in pričara nepozabna doživetja v Bike parku Pohorje Maribor.

RED LINE

Red Line je rdeča proga, z začetkom pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. V dolžino meri približno 2.9 kilometrov, z razburljivim spustom po več kot 510 vm pa vodi kolesarje nekaj metrov nižje od vmesne postaje Pohorske vzpenjače. Tam se pridruži progi Flow Line, ki kolesarje popelje v dolino.
Red Line je zasnovan za kolesarje, ki obožujejo visoke bande in skoke. Večina skokov je narejenih tako, da omogočajo postopno napredovanje in stopnjevanje samozavesti. Dvojni skoki, dropi in ostali zahtevni elementi so označeni z jasnimi znaki.
Ta proga je zelo tekoča in obljublja veliko zabave kolesarjem, ki že imajo nekaj kilometrov v sedlu. Omogoča odlično stopnjevanje osnovnega znanje gorskega kolesarjenja v Bike Parku Pohorje Maribor.

WORLD CUP

Proga svetovnega pokala v spustu je tista, ki je Maribor postavila na svetovni zemljevid gorskega kolesarstva. Ikonična črna proga, s hitrimi in s koreninami prepletenimi sekcijami, znamenitim skalnatim Rocks and Roll-om ter dih jemajočimi skoki, vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.
Trenutno je World Cup urejen v skrajšani obliki in meri v dolžino 2.2 km in omogoča 465 vm spusta. Posodablja se celotna začetna sekcija te slovite proge. Namesto pri Koči Luka, se World Cup prehodno začne pri vstopu v drugi gozd. Do slednjega vas vodi Flow Line z jasnimi označbami vse od zgornje postaje Pohorske vzpenjače.
Proga World Cup je primerna za izkušene kolesarje. Namesto po enduro kolesu, boste za prave užitke raje posegli po kolesu za spust z nekaj več blaženja.
Ob koncu so tudi največje legende gorskega kolesarstva lovile dih, zato vas naj to ne preseneti. Nedvomno pa vas bo krasil tudi izjemen nasmešek.

FURY TRAIL

Fury trail je črna enduro proga, enoslednica prepredena s koreninami, naravnimi dropi in strmimi ter zavitimi ovinki, ki bo testirala vaše kolesarske spretnosti.
Začetek Fury Traila se skriva ob Trikotni jasi, nasproti izhoda iz znamenite sekcije Rocks ’n Roll na progi World Cup.
Fury trail je naravna proga, narejena z ročnim orodjem in primerna za izkušene gorske kolesarje. Zelo razgiban teren zahteva polno koncentracijo in pričara nepozabne veselje.

FAMILY LINE

Family Line je zelena proga, namenjena začetnikom in družinam. Začne se ob vmesni postaji Pohorske vzpenjače, kjer se zaključi proga Red line. Pri 2,4 kilometrih in 237 vm zabavnega spusta je zagotovljeno, da boste uživali v vsakem centimetru, vse do spodnje postaje Pohorske vzpenjače. Zasnovana kot najlažja proga v našem bike parku, je Family Line prilagojena kolesarjem vseh spretnosti in starosti. S svojimi grbinami, tekočimi zavoji in lesenimi objekti vas bo popeljala skozi dinamičen ter zabaven spust, pri tem pa vam zagotovila nasmeh na obrazu, ne glede na vaše kolesarsko znanje. Posebnost najnovejše pridobitve bike parka pa je ob vmesni postaji Pohorske vzpenjače tudi ta, da je odprta vse dni v letu, tudi med zimsko sezono, ko je ne prekriva snežna odeja. Če želite nekoga navdušiti nad gorskim kolesarstvom, je Family line v Bike Parku Pohorje Maribor prava proga za vas.

RUŠKA FAMILY

Ruška Family je modra proga na Arehu, ki je namenjena začetnikom in družinam. S svojimi 1,3 kilometri dolžine in zabavnimi, vijugastimi 214 višinskimi metri spusta od vrha do spodnje postaje sedežnice Ruška, ponuja izjemno doživetje za celotno družino. V primerjavi z zeleno progo Family Line na Mariborskem Pohorju, Ruška Family poleg grbin in tekočih zavojev zajema tudi manjše skoke, kar omogoča učenje osnovnih kolesarskih spretnosti v zraku.
Ruška Family na Arehu je odlična izbira za začetnike in družine, obenem pa prinaša zabavo tudi za bolj izkušene kolesarje!

RUŠKA FLOW

Ruška Flow je rdeča proga na Arehu, namenjena kolesarjem, ki uživajo v flowu in si želijo izboljšati svoje kolesarske spretnosti – tako na tleh kot v zraku. S svojimi 2,1 kilometri dolžine in 212 razgibanimi in zavitimi višinskimi metri od vrha do spodnje postaje sedežnice Ruška, ponuja nepozabno izkušnjo. Tekoči zavoji, grbine in lepa zbirka majhnih in srednje velikih skokov zagotavljajo nasmehe na obrazih vseh kolesarjev. Ruška Flow na Arehu omogoča postopno izboljševanje kolesarskih spretnosti zavijanja in skakanja, pri čemer se vse ovire lahko premagajo tudi brez izgube stika s podlago. Ta rdeča proga je primerna in zabavna za širok spekter kolesarjev – od začetnikov do bolj in najbolj izkušenih.

STREAM LINE

Stream line je rdeča enduro proga, ki predstavlja popestritveni odsek proge Flow line v osrednjem delu, pod sedežnico Poštela. Ta enoslednica ob potoku, kot že ime pove, je zgrajena izključno z ročnim orodjem in ponuja živahne zavoje ter grbine, ki bodo pospešile srčni utrip ter narisale nasmeh na vaš obraz. Z 0,4 kilometri in 67 višinskimi metri je Stream line najkrajša proga v naši mreži – zaradi tega pa nič manj zabavna od ostalih. Vhod v Stream line se odcepi od proge Flow line nekje na polovici sedežnice Poštela. Primerna je za vse kolesarje, ki uživajo v vožnji po naravnih, a urejenih in ne prezahtevnih poteh. Zaradi nekaterih ostrih zavojev je bolj primerna za bolj okretna enduro kolesa, zagotovo pa boste na njej uživali tudi na kolesu za spust.

RED FOX TRAIL

Red Fox je rdeča enduro proga, ki je nastala v čast 60. obletnici Zlate lisice. Z dolžino 1,2 kilometra in spustom za 203 višinske metre, se prične na Trikotni jasi ob sedežnici Radvanje in konča ob vznožju snežnega stadiona in simbolizira trajno dediščino smučarske tekme Zlata lisica. Ta razgibana in zabavna proga, izdelana izključno z ročnimi orodji, je primerna za kolesarje, ki se želijo spoznati z različnimi elementi naravnih enduro prog ter stopnjevati svoje spretnosti, preden se podajo na črne proge, kot je Fury Trail. Na Red Foxu se boste srečali s koreninami, kamnitimi sekcijami, ostrimi zavoji, poličkami in lesenimi objekti, kar progo naredi zabavno tako za začetnike kot izkušene kolesarje.
Vremenska napoved

Nazadnje osveženo ob 01:11.

Mariborsko Pohorje

Danes

14. 07. 2024

Jasno, 19°

18° Najmanj
Najmanj
30° Največ
Največ
Dnevna vremenska napoved

nedelja

10

rahel dež

18° / 30°

ponedeljek

02

pretrgana oblačnost

18° / 30°

torek

01

jasno

20° / 33°

sreda

01

jasno

19° / 31°

četrtek

01

jasno

21° / 32°

petek

10

rahel dež

21° / 32°

sobota

04

pretežno oblačno

22° / 32°

nedelja

10

rahel dež

20° / 33°

9

ŠTEVILO PROG

12 km

DOLŽINA PROG

Bike Park Pohorje Slovenija

Bike park Pohorje - Maribor

Kontakt

Naslov

Bike Park Pohorje
Pohorska ulica 60
2000 Maribor


Izberite jezik