To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

SPP: Lovrenška jezera - Ribniška koča

SPP: Lovrenška jezera - Ribniška koča

Od razglednega stolpa pri Lovrenških jezerih, se vrnemo nekaj metrov nazaj do razpotja, kjer nas smerokaz usmeri desno proti Ribniški koči. Po krajšem rahlem spustu, se nam z leve priključi pot od Hotela Planja. Nadaljujemo po desni stezici, ki večinoma vodoravno preči pobočja pod Lovrenškimi jezeri. Ker hodimo zelo blizu jezer je ob poti precej majhnih studenčkov, po katerih izteka voda iz jezer. Pot kmalu za tem preide iz gozda na travnike in nas pripelje na naslednje razpotje, kjer se nam priključi pot iz Lovrenca na Pohorju.
Nadaljujemo levo ter se po travniku pričnemo lahkotno spuščati. Prijetna pot postopoma preide v bolj strnjen gozd, kjer se pričnemo še nekoliko strmeje spuščati.
Pot naprej se prične rahlo vzpenjati in še vedno poteka skozi smrekov gozd. Po približno pol urnem vzponu, se gozd prične redčiti, v desno pa se odcepi pot proti Ribniškem jezeru, do katerega je približno 10 minut, mi pa nadaljujemo naravnost navzgor po označeni poti. Le nekaj minut naprej ugledamo travnat Jezerski vrh z velikim spomenikom, do katerega prispemo brez večjih težav.
Z Jezerskega vrha nadaljujemo naravnost ter se spustimo do prevala med Jezerskim vrhom in Malim Črnim vrhom. Na prevalu se povsem približamo vozni cesti, ki pelje z Ribnice na Pohorju proti Ribniški koči. Mi se vzpnemo do Ribniške koče.

SPP: Lovrenška jezera - Ribniška koča

Razdalja 6 km

Čas 1h 30min

Višinska razlika 231

Zahtevnost Manj zahtevna

Prenesi GPX

Odseki Slovenske planinske poti

Iščite po ključnih besedah

Tem pogojem žal ne ustreza nobena pot.

Izberite jezik