To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Vodilne destinacije

MARIBOR

Maribor je ugnezden ob reki Dravi v objemu zelenih gozdov Pohorja in slikovitih vinorodnih gričev. Spojen je s čudovitim zaledjem najvzhodnejšega koščka Alp in razgibanih Slovenskih goric ter z reko povezan z ravnico Dravskega polja. Maribor je: mesto Evropske prestolnice kulture 2012, Splavarsko mesto 2012, prejemnik bronastega znaka Slovenia Green Destination, Evropsko mesto športa 2018, središče ene najhitreje razvijajočih se destinacij v Sloveniji in mesto najstarejše trte na svetu, svetovne znamenitosti, ki privablja množico turistov v svojo Hišo Stare trte tudi iz najbolj oddaljenih krajev sveta. 

Več info
MARIBOR

ROGLA – POHORJE

Turistična destinacija Rogla-Pohorje združuje Zreče, območje dobrega počutja, Slovenske Konjice v objemu žlahtnih zgodb, Vitanje, ne daleč stran in Oplotnico, zakladnico edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij. Čudovita narava Zreškega Pohorja, ki jo odlikujeta pristnost in domačnost, dajejo pečat prijazni in gostoljubni ljudje. Spoznajte zanimivo podeželje s kolesom ali peš po označenih kolesarskih in pohodniških poteh ali. Sprostite se v prijetno topli termalni vodi, se napolnite z energijo naravne zdravilne klime in se razvajajte ob izbrani kulinariki in z odličnimi vini.

Razišči, občuti, užij je skupna mantra, ki zaokrožuje zgodbe pohorskih draguljev, ti pa na tem drobnem koščku našega planeta ponujajo svet na dlani. Nič čudnega, da so Pohorci tako prijazni, čili in nasmejani ljudje.

Več info
ROGLA – POHORJE

KOROŠKA

Spoznajte slikovito pokrajino mogočnih gozdov in naravnih presežkov na območju UNESCO Geoparka Karavanke, zelenega Pohorja in doline reke Drave. Doživite adrenalin na kolesu ali peš – z najlepšimi razgledi z gora ali globoko v podzemlju Pece. Začutite svobodo gorskih vrhov in radosti na zasneženih planjavah. Prepustite se sproščenemu klepetu z domačini ob koroških dobrotah in raziskujte zapuščino preteklosti. Pristna in neodkrita. To je Koroška – polna presenečenj.

Več info
KOROŠKA

Izberite jezik