To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Doživetje s Koroškimi splavarji

Koroški splavarji na Dravi

Splavarsko doživetje na reki Dravi

V splavarskem pristanu na Koroškem vas s harmoniko v roki in z nasmehom na obrazu pričakujejo Koroški flosarji. Kot je bilo včasih v navadi, vas postrežejo s šilcem žganja, z rženim kruhom in soljo.

S splavarskim humoristom Mihom na zabaven način izveste, kako so splavarili nekoč. Ob Mihovi šaljivi pripovedi vam splavarji zagotavljajo polno smeha in dobre volje. Flosarske frajlice vas na vsaki splavarski rajži pogostijo s krepko malico (s flosarskim golažem, žganci zabeljenimi z grumpi in s koroškim rženim kruhom). Na vsaki rajži flosarji v svoj ceh sprejmejo tudi novopečenega flosarja. Le ta mora dokazati, da je dovolj zrel in nabrit, da postane pravi flosar. Flosarski župnik ga očisti grehov in sprejme v flosarski ceh. Sledi zabava s flosarskimi frajlami in muzikanti.

Z manjšim splavom Hlodovcem

Doživite reko Dravo in njeno preteklost skozi edinstveno vožnjo na butičnem manjšem splavu Hlodovcu, s katerim so nekoč prevažali vinske sode do Maribora in naprej. Skočite v preteklost in spoznajte bogato dediščino splavarjenja v tem delu Evrope. Okusite koroške dobrote in uživajte v poležavanju v mreži tik nad zeleno reko Dravo.

Z velikim splavom Taljanškom

Splavarjenje po reki Dravi je nepozabno doživetje. Na pravem tradicionalnem splavu boste spoznali kulturno dediščino splavarjev, doživeli nepozabno zabavo za vse generacije in enostavno uživali v splavarski vožnji. Izkušeni in nasmejani splavarji bodo poskrbeli za veselo vzdušje, da ne boste lačni in žejni in da vam bo Drava ostala v najlepšem spominu!

Edinstvena doživetja s splavom Hlodovcem

Doživetje reke Drave s splavom hlodovcem predstavlja edinstveno srečanje z reko Dravo, skozi katerega boste spoznali bogato kulturno dediščino splavarjenja na reki Dravi, ki se je v naši dolini odvijalo od 19. in začetku 20. stoletja. Hkrati boste na intimen in senzoričen način doživeli reko Dravo z lepoto okoliške neokrnjene narave. Doživetje vključuje vodeno splavarsko vožnjo po najlepšem delu splavarske trase v okolici Mute.

Podajte se na edinstveno popotovanje po zeleni reki, preizkusite se v veslanju in uživajte na počivalni mreži tik nad gladino reke Drave. Izberite eno izmed treh splavarskih doživetij in si pričarajte si nepozabne trenutke.

Informacije

Koroški splavarji
Gortina 24, Muta

T: +386 (0)40 186 508
E:
info@splavarjenje.com
W:
www.splavarjenje.com


Izberite jezik