To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Pohorje Slovenija na Argus Bike festivalu 2023

Pohorje Slovenija na Argus Bike festivalu 2023

Pretekli vikend, 15. in 16. aprila 2023, je na Dunaju pred Mestno hišo (Rathaus) potekal Argus Bike Festival! V sklopu Slovenia Outdoor smo predstavljali Pohorje Slovenija, kjer so obiskovalci lahko prisluhnili nasvetom za obisk pohorskih bike parkov, za kolesarjenje po Pohorju, po Pohorski kolesarski transverzali in sedmih krožnih kolesarskih poteh. Prav vsak je lahko prejel turistično karto Pohorja in ostali promocijski material. Ob tem smo predstavili tudi Dravsko kolesarsko pot.

Kljub deževnemu vikendu, je dogajanje bilo pestro in za prav vsakega obiskovalca se je nekaj našlo. Obiskali so lahko številne stojnice, si pod strokovnim vodstvom oprali in popravili kolesa, se preizkusili v vožnji z električnimi kolesi, okušali dobrote, najmlajši kolesarji pa so se lahko preizkusili v kolesarskem poligonu. Veliki in mali kolesarski navdušenci so lahko odkrivali stare in nove kolesarske trende.
V sklopu tekmovanja Dirt Battle Vienna, pa so profesionalci navdušili vse obiskovalce s skoki in akrobacijami. Tekmovalci so se pomerili v najvišjih skokih (tudi čez 8m višine) in najboljših trikih.

V nedeljo, 16. 4. 2023, pa se je zbralo kar 9.000 kolesarjev vseh starosti, ki so se zapeljali po ulicah Dunaja, kar 2.000 več kot lani. S parado so pokazali, da je kolesarjenje prihodnost mobilnosti in da je na Dunaju ogromno interesa za kolesarjenje.


Izberite jezik