To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Odkrivanje destinacije Pohorje znova navdušilo

V organizaciji Partnerstva za Pohorje in RRA Podravje - Maribor ter Zavoda za turizem Maribor, LTO Rogla-Zreče in RRA Koroška smo za ponudnike, vodnike in turistične delavne pripravili študijsko turo. Uživali smo v treh izjemnih dogodkih: od tišine v čarobni Žički kartuziji, preko razvajanja brbončic in skupne ustvarjalnosti v Čokoladni vasi ter sproščujoče druženja in medsebojnega spoznavanja pri prisrčnih Koroških splavarjih.

Pred Žičko kartuzijo se razprostira velik zeliščni vrt, urejen po zasnovi nekdanjih kartuzijanskih vrtov. V njem je zasajenih preko petdeset vrst zdravilnih rastlin in gabrov gaj, obdaja pa ga nasad šipka. Obisk zeliščnega vrta in ogled starodavne Žičke kartuzije nudi obiskovalcem nepozabno doživetje pristnega stika z naravo in preteklostjo, telo in duha napolni s posebno energijo ter vliva novih moči.
Mi smo tukaj pričeli svoj dan z vodenim doživetjem »Užij svetlobo tišine«. Gre za unikatno doživetje tišine neokrnjene samostanske narave. V harmoniji zeliščnega vrta smo doživeli nekaj nevsakdanjega, pristnega in povezanega z naravo - svetlobo tišine.
Ogledali smo si tudi samostan in spoznavali zgodovino ter življenje kartuzijanov v Žički kartuziji. Za konec čudovitega doživetja pa so nas v Gastužu, najstarejši gostilni na Slovenskem, postregli s sladico in domačim zeliščnim čajem.

Dan smo nadaljevali na Limbuškem nabrežju v Mariboru. Na čokoladni delavnici z degustacijo »Bean to bar« smo čokolado občutili z vsemi svojimi čuti. Najprej so nam predstavili, kako iz kakavovca nastane čokolada in si kasneje ustvaril svoji lastni čokoladni tablici čisto po svojem okusu.
Degustacija Fridinih povsem naravnih čokoladnih kreacij pa je bila na koncu pika na i!

Dan smo zaključili na splavu Koroških splavarjev, spoznali kulturno dediščino splavarjenja, doživeli nepozabno zabavo za vse generacije in uživali v splavarski vožnji. Izkušeni in nasmejani splavarji in poskrbeli za veselo vzdušje, da nam bo Drava ostala v najlepšem spominu.

Da so tovrstna druženja in medsebojna spoznavanja ključna, potrjujejo tudi udeleženci – ponudniki, vodniki in turistični delavci - ki vzpostavljajo prvi stik z obiskovalci, zato je izrednega pomena, da so seznanjeni z aktualno ponudbo.


Izberite jezik