To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Z otroki na vrh, k jezeru in v kočo na Ribniškem Pohorju le v nekaj urah

Ribniško Pohorje se lahko pohvali z izjemno lepo naravo in s številnimi izletniškimi točkami. Turistična ponudba v občini Ribnica na Pohorju in njeni bližnji okolici bi se utegnila zdeti nekomu malce okrnjena, a za vse, ki cenijo še zlasti neobljudene kotičke brez večje gneče, je ravno pravšnja. Poleg tega v zgolj uri ali dveh hoje po navadi odkriješ kočo ali počivališče, kjer si lahko odpočiješ ob toplem obroku ali čaju. Tako je destinacija še zlasti primerna za družine z majhnimi otroki, tukaj pa bodo uživali tudi obiskovalci s psi.

Pohorje Klara Kulovec 86

Kam torej na izlet?

Iz središča občine, gručastega naselja Ribnica na Pohorju, se lahko odpravimo do Ribniškega jezera pri Hudem kotu na visokem barju pod Ribniškim (Jezerskim) vrhom. V njem po legendi živi povodni mož Jezernik, ki naj bi ga sem preselil z Uršlje gore, ker so na njej zgradili cerkev in je zvonjenje zvonov motilo njegov mir ... Za avtomobile je urejeno parkirišče med Ribniško kočo in Ribniškim (Jezerskim) vrhom (1536 m). Po označeni planinski poti v 20 minutah dosežemo vrh, enega najvišjih pohorskih vrhov, od koder se zaradi njegove neporaščenosti lepo vidi Pohorsko hribovje. Na vrhu stoji spomenik padlim borcem planincem.

Z Ribniškega (Jezerskega) vrha do Ribniškega jezera je dobrih 10 minut hoje. Okoli jezera se lahko sprehodimo po lesenih mostičkih, kar omogoča hojo po suhem. Zaradi vlažne oziroma mokre podlage pa na svoj račun pridejo tudi psi, ki v vseh letnih časih uživajo v stiku z vodo. Ob jezeru je mogoče sesti, uživati lepote okolice in se ob sončnem vremenu tudi pogreti (ali temeljito posončiti).

 Ob jezeru ni gostinske ponudbe, a je Ribniška koča (zaradi obnove trenutno zaprta) ob povratku oddaljena le pol ure hoje in ima dovolj pestro ponudbo toplih in hladnih obrokov. Na poti nazaj v naselje Ribnica na Pohorju pa se lahko ustavimo še pri koči Pesnik na razgledni travnati planoti.

 

Avtor: Kam z mulcem


Izberite jezik