To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

(Vsaj) štirje razlogi za družinski obisk Poti med krošnjami na Rogli

Družabna omrežja

Pot med krošnjami v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov, omogoči obiskovalcem doživetje narave, kot jo vidijo ptice, čudovito pohorsko pokrajino pa jim približa tudi s poučno-doživljajskimi vsebinami. Obisk je vselej čaroben, najsi pokrajino prekriva snežna odeja najsi pripeka poletno sonce. Je preplet pohoda, izjemnih razgledov (s 37 metrov visokega stolpa seže pogled v jasnih dneh tudi do slovenskega očaka Triglava) in privlačnih vsebin.

To edinstveno doživetje skrivnostnih pohorskih gozdov je izjemno priljubljeno med družinami z otroki. Za to obstajajo vsaj štirje razlogi.

1. Otroci (in tudi odrasli) se naučijo marsičesa novega.
Na dobre pol kilometra dolgi sprehajalni poti (celotna pot je sicer dolga dober kilometer), ki vijuga med krošnjami mogočnih visokoraslih dreves, so trije gozdni otočki oziroma ploščadi s poučnimi postajami: na eni se podučimo o pohorskih kamninah, na drugi o rastlinah in na tretji o živalstvu.
Med otočki pa so urejene tudi varne adrenalinske in doživljajske postaje, ki bodo otroke še zlasti navdušile.
Prav tako veveriček Emil, ki jim pomaga spoznavati Pohorje, oni pa njemu priskočijo na pomoč pri iskanju zaklada

2. Stolp z dih jemajočim razgledom.
Najvišja točka Poti med krošnjami je razgledni stolp, visok 37 metrov, s 360-stopinjskim razgledom na pohorske gozdove. V jasnem dnevu ugledamo z njega tudi Julijce s Triglavom in Kamniško-Savinjske Alpe.

Pot med krošnjami Rogla Pohorje Slovenija

3. Prijazno in prijetno za »vozičkanje«.
Lesena pot je primerna za obisk z vozički, pa tudi na splošno je izjemno prijetna za sprehod z otroki (tudi v nosilkah). Na vsakem koraku nagradi z lepimi razgledi v objemu čudovite narave. Pot je brez ovir, povsod so ograje, ki pa so prozorne, tako da lahko v razgledih uživajo tudi otroci v vozičkih in majhni otroci ter obiskovalci na invalidskih vozičkih.

4. Adrenaliski, 62 metrov dolg tobogan z vrha stolpa.
Vrhunski spust, ki skrajša sestop s stolpa, še zlasti pa poskrbi za pravšen odmerek adrenalina pri otrocih (visokih vsaj 120 centimetrov), pa tudi pri njihovih starših.

 

Doživetje slikovite Poti med krošnjami lepo zaokroži obisk destinacijske trgovine z izdelki lokalnih ponudnikov!

Skrb za pasje obiskovalce

Sprehod po Poti med krošnjami s psi ni mogoč oziroma ni dovoljen. A pasjih ljubljencev vendarle ni treba pustiti doma, saj so zanje urejene brezplačne pasje hiške s pitno vodo pred začetkom poti, kjer lahko počakajo svoje lastnike.

 

Avtor: Kam z mulcem


Izberite jezik