To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Pet smučišč, pet idej za prve otroške smučarske zavoje

Smučanje je v Sloveniji še vedno zimski šport številka ena, tudi med družinami z otroki, pri čemer se slovenska smučišča med seboj precej razlikujejo v ponudbi za otroke in družinskih aktivnosti.

Družinam z manjšimi otroki in otroki, ki bodisi šele začenjajo smučati oziroma še niso vešči smuke po zahtevnejših progah, priporočamo obisk Pohorja, kjer je urejenih pet smučarskih središč – s ponudbo, s katero so se že priljubila tudi (ali še zlasti) družinam z otroki.

Rogla Zima Pohorje Slovenija Smučanje

Kope

Smučišče Kope leži na skrajnem zahodnem in najvišjem delu Pohorja, nad Slovenj Gradcem. Idealno je za vse, ki si želijo obilico dobre smuke. Zaradi razgibane pokrajine ponujajo terene za zahtevne smučarje in za popolne začetnike. Proga za otroke je urejena ob centru za servis in izposojo smučarske opreme ter gostinskih lokalih (s pestro ponudbo). Ob njej je brezplačni tekoči trak in nekaj načrtno postavljenih ovir za prve smučarske, a tudi adrenalinske zavoje, starši pa lahko za svoje najmlajše najamejo tudi smučarskega učitelja.

Rogla

Rogla se je uveljavila kot snežno igrišče na prostem in je odlična izbira za družine z otroki vseh starosti in različno veščih smuke. Poleg tega so otrokom na voljo še druge športne aktivnosti pod budnim očesom animatorjev, obiščejo pa lahko tudi ustvarjalne in kuharske delavnice ter pravljične urice.

Za malo večje otroke in tiste, ki se učijo prvih resnih zavojev, je najprimernejša proga ob vlečnici Uniorček. Poleg nje je prava pohorska vasica, ki jo sestavlja devet pohorskih hišk s cerkvico na sredini. Otroci v njej spoznavajo, kaj delajo pravi Pohorci, v vsaki hiški pa jih čaka posebna igra. Vasico sicer sestavljajo Škratova hiša, Mlinarjev mlin, Gozdarjeva koča in druge tematske hiške.

Rogla Sankanje Pohorje Slovenija Jurij Pivka 1

Ribnica na Pohorju

Smučišče Ribnica na Pohorju leži tik ob apartmajskih hišah družinsko-smučarskega letovišča in je zaradi svoje domačnosti še posebno prijazno otrokom in vsem smučarskim začetnikom. Na smučišču so urejeni poligon za začetnike ter modra, rdeča in črna proga. Dolgoletna tradicija zimskih aktivnosti na Ribniškem Pohorju pa privablja tudi številne pohodnike in tekače na smučeh, ki občudujejo razgled na bele pohorske planje in bližnje vrhove.

Trije kralji

Na družinskem smučišču na jugovzhodnem delu Velikega vrha se na nadmorski višini od 1200 do 1347 metrov razprostirajo štiri smučarske proge. Dve sta primerni za učenje smučanja, preostali pa za dobre rekreativne smučarje. Živahen utrip Treh kraljev poleg smučarjev ustvarjajo še šole smučanja, tekači na smučeh in različna smučarska tekmovanja. Obiskovalci, ki si želijo po aktivnem dnevu na prostem še zlasti počitka, se lahko razvajajo v velnesu, tisti, ki bi za sprostitev še malce »migali«, pa lahko uživajo v bovlingu.

Smucisce Trije Kralji 8

Mariborsko Pohorje

Mariborsko Pohorje je skupaj z Arehom največje smučarsko središče v Sloveniji. S ponudbo lahkih do zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti pa se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče. Ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače je proga Bellevue, ki je primerna za malčke. Ob njej je tudi proga za sankanje. Do tod se lahko pripeljemo z avtomobilom ali z gondolo; za družine z majhnimi otroki je možnost dostopa z avtomobilom zelo priročna, vendar ima tudi vožnja z gondolo poseben čar! Z avtomobilom je dostopen tudi Areh, kjer je otroški smučarski poligon za najmlajše.


Izberite jezik