To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Osem top družinskih aktivnosti na zasneženi Rogli

Družabna omrežja

Katere aktivnosti so tiste, ki jih družine z otroki na zasneženi Rogli nikakor ne smejo spregledati?

Pravljična pokrajina in številne aktivnosti za družine z otroki – Rogla tudi pozimi razgrne prednje bogato ponudbo za kratke in daljše obiske. Je najbolj znano snežno igrišče na prostem v Sloveniji in tako odlična izbira za družinske izlete. Poleg smučarske ponudbe za otroke vseh starosti in različno veščih smuke so najmlajšim obiskovalcem na Rogli na voljo še druge športne aktivnosti pod budnim očesom animatorjev, obiščejo pa lahko tudi ustvarjalne in kuharske delavnice ter prisluhnejo vznemirljivim zgodbam na pravljičnih uricah.

Katere aktivnosti so tiste, ki jih družine z otroki na zasneženi Rogli nikakor ne smejo spregledati?

1 Smučanje

Otroški snežni park sestavljajo zabavni vrtiljak, igrivi tekoči trak in poligonske ovire, ki so za malčke izziv, obenem pa so idealne za učenje smučarskih veščin skozi igro. V parku spoznajo otroci Zlodeja, prijaznega vražička, maskoto Rogle, s katerim lahko obiščejo gozdne prijatelje, se igrajo zabavne snežne igre, se lotijo peke ... Za malo večje otroke in tiste, ki se učijo prvih resnih zavojev, so najprimernejše proge Uniorček 1 in 2 (ob njima je tudi Šola snežnih športov) ter Mašinžaga.

Otroški snežni park je sicer primeren tudi za smučarje invalide, celotno smučišče pa obsega trinajst žičniških naprav in šestnajst smučarskih prog.

2 Sankanje

Na Rogli je sankanje po belih pobočjih, večjih in manjših, mogoče tako rekoč povsod. Najbolj urejeno je sankališče ob progah Uniorček 1 in 2, ob Zlodejevi hišici. Pa tudi po hribčkih za nekaterimi nastanitvenimi zmogljivostmi se je mogoče spuščati s sanmi in pri zimsko-letnem sankališču Zlodejevo, denimo. Možnosti je toliko, kot jih premore otroška domišljija!

3 Zimsko-letno sankališče Zlodejevo

Na Rogli pričaka družine prav posebna dežela – Zlodejevo, kjer se lahko preizkusijo v adrenalinskem sankališču s 1360 metrov dolgo progo. Zabava je zagotovljena, tako za otroke kot za starše. Po progi, ki se vije čez pohorski gozd, se je sicer skorajda nemogoče spustiti zgolj enkrat! Sankanje je kljub precejšnjem odmerku adrenalina zelo varno, zato je primerno tudi za manjše otroke – a vendarle ne manjše od 100 centimetrov.


4 Zlodejeva dežela

Pa več o Zlodejevi deželi, deželi pravljic, pravljičnih bitij in bajk. Otrokom ponuja veliko zabave in smeha: tečaj smučanja v otroškem snežnem parku z zabavnim vrtiljakom, tekočim trakom in poligonskimi ovirami, ustvarjalne in kuharske delavnice ter pravljične urice, v njej pa je tudi pravljična Zlodejeva hiška, kjer poskrbijo za varstvo otrok. Ti se zabavajo v Zlodejevi slaščičarni, kjer skupaj z animatorji pečejo palačinke, piškote in še marsikaj, prisluhnejo lahko zgodbicam na Zlodejevih pravljičnih uricah, v Zlodejevem ustvarjalnem kotičku pa vsako dopoldne izdelajo poseben izdelek. Ob hiški so mizice in stoli, kjer lahko starši počakajo svoje otroke. Tudi avtomat s pijačo in prigrizki je v hiški, če postaneta žeja in lakota otrok preveliki.

5 Pohorska vasica

Pohorska vasica (ob progah Uniorček 1 in 2 ter istoimenskem baru) navduši otroke prav vseh starosti. Sestavlja jo devet pohorskih hišk s cerkvico na sredini, v kateri je treba nujno pozvoniti! Otroci v vasici spoznavajo prave Pohorce, v vsaki hiški pa jih čaka posebna igra. Vasico sicer sestavljajo Škratova hiša, Mlinarjev mlin, Gozdarjeva koča in druge tematske hiške. Otroci se bodo zabavali tudi s kuhanjem v babičini črni kuhinji, s skrivalnicami, z igranjem velikega spomina in z letenjem po ziplineu, starši pa si lahko medtem oddahnejo na velikih lesenih počivalnikih.

6 Mini Rogla

Na Rogli je tudi pomanjšana, Mini Rogla, kjer prijazni prebivalci – medvedi in druge gozdne živali (upodobljeni v lesu) seznanjajo obiskovalce s tukajšnjimi turističnimi zanimivostmi, otroci pa jim lahko tudi pomagajo pri opravilih.

7 Pot med krošnjami

Verjetno skorajda ni družine z otroki v Sloveniji, ki še ne bi poznala Poti med krošnjami na Rogli. Ta omogoča obiskovalcem doživetje narave, kot jo vidijo ptice, čudovito pohorsko pokrajino pa jim približa tudi s poučno-doživljajskimi vsebinami.

8 Ranč Kaja in Grom

Ob Koči na Pesku stoji pravljičen domek treh lipicancev. Na ranču Kaja in Grom ponujajo različne programe za otroke glede na njihovo starost in otroško varstvo, medtem ko starši, denimo, smučajo. S konji se lahko spoprijateljijo le otroci, lahko pa so ob tem z njimi tudi njihovi starši. Na ranču obiskovalcem sprva povedo več o konjih, šele nato se jim smejo približati, jih tudi pobožati in pokrtačiti. Čudovita izkušnja za otroke in odrasle oziroma za vse, ki imajo radi naravo in živali.

Rogla Zima 2018 Male 045

Kaj še početi na Rogli?

 • Ob popoldnevih in večerih pripravljajo v hotelih, športni dvorani in na snegu različne animacijske programe: pižama party, družinski kviz, disko zabava, pohod z baklami, plezalne dogodivščine ...
 • Na Rogli je urejenih več prog za tek na smučeh, različno dolgih in različno zahtevnih. Za Hotelom Natura so tekaški poligon, tekaški bar, servis smuči in prostor za hrambo tekaške opreme.
 • Vodeno dnevno in nočno krpljanje do Koče na Pesku ali do Lovrenških jezer.
 • Skijoring – vleka smučarjev s konji na ranču Kaja in Grom.
 • Dvoranski športi, fitnes, plezanje v športni dvorani.
 • Zimski pohodniški izleti.

Kam na malico ali kosilo?
Kosilo ali malico si lahko privoščimo v različnih okrepčevalnicah ob smučarskih progah:

 • Stara Koča
 • Planja
 • Mašinžaga
 • Koča na Pesku
 • Uniorček
 • kavarna Natura
 • Tekaški bar.

Izberite jezik