To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Odkrijte poletne čare Pohorja!

Dobrodošli na Pohorju, slikoviti zeleni oazi, ki se preobrazi v živahno poletno igrišče! S svojo raznoliko ponudbo je Pohorje idealna destinacija za ljubitelje narave, družine in ljubitelje pustolovščin. Od vznemirljivih zunanjih aktivnosti do osupljivih pohodniških poti in okusne lokalne kulinarike, tukaj je nekaj za vsakogar. Zato spakirajte svoje kovčke in se pripravite na nepozabne poletne počitnice v srcu narave!

Oaza neskončnih možnosti

Pohorje v poletnem času očara obiskovalce s svojo široko paleto zanimivosti in aktivnosti. Ne glede na to, ali iščete adrenalinske podvige ali mirne trenutke v naravi. V tem slikovitem raju se lahko poglobite v lepoto okolice in uživate v različnih zunanjih aktivnostih. Pohorje ponuja množico razburljivih aktivnosti, ki bodo zadovoljile vašo pustolovsko dušo.

Prijetne temperature in svežina gorskega zraka vam bodo zagotovile sprostitev misli med spoznavanjem sveta visokih barij in planj, rečic s slapovi ter drugih naravnih biserov Pohorja. Odkrijte 7 krožnih kolesarskih poti, ki povezujejo 5 outdoor centrov na Pohorju (Kope, Ribniško Pohorje, Rogla, Tri kralje in Mariborsko Pohorje) in se pripravite na nepozabno kolesarsko izkušnjo na Pohorju!

Sprehodite se po pohodniških poteh in raziskujte obsežno mrežo poti, ki se vijejo skozi slikovite pokrajine. Obujte svoje pohodniške čevlje in se odpravite na nepozabna potovanja po poteh, kot je Slovenska planinska pot, ki vas bodo popeljala do osupljivih razglednih točk na Črnem vrhu, Kremžarjevem vrhu in Žigartovem vrhu.
Z najmlajšimi pa se podajte na sprehod med krošnjami dreves, ali pa se odpravite na gozdno učno pot in poglobite znanje o pohorskih gozdovih in njegovih prebivalcih.

Raj za adrenalinske navdušence

Se upate spustiti po pohorskih strminah s kolesom? Ne veste, kam z viškom adrenalina? Bi radi izvedeli, kako dobro »obvladate« svoje gorsko kolo? Imamo idealno rešitev - obiščite enega izmed Bike in trail parkov in se pripravite na divji adrenalinski spust po pobočjih Pohorja.

Bike parki na Pohorju vam bodo ponudili razburljive in zahtevne terene, namenjene gorskemu kolesarjenju in downhillu. Tukaj lahko preizkusite svoje sposobnosti in se pomerite s številnimi ovirami, skoki in zavoji.

Letni sankališči PohorJet na Mariborskem Pohorju in Zlodejevo na Pohorju pa nudita hitri spust in zavoje po strminah Pohorja. 

Bike Park Pohorje Slovenija

Uživajte v lokalni kulinariki

Obisk Pohorja ne bi bil popoln brez okušanja pristne pohorske kulinarike. Preizkusite pohorski pisker, domači kruh in lokalno pridelane sestavine, ki ustvarjajo simfonijo okusov. S svojimi brbončicami se podajte na čarobno potovanje, ko raziskujete očarljive lokalne gostilne in tradicionalne krčme.

Festivali in kulturne izkušnje

Pohorje oživi v poletnih mesecih s pestrim naborom festivalov in kulturnih dogodkov. Poglobite se v bogato folkloro, glasbo in tradicijo regije ter se udeležite lokalnih praznovanj.

Priporočeni nastanitveni objekti

Da boste izkoristili svoje doživetje Pohorja, je udoben prostor za prenočevanje ključnega pomena. Ne glede na to, ali imate raje udobne penzione, družinam prijazne hotele ali velnes centre obdane z naravo, Pohorje ponuja širok izbor nastanitvenih možnosti. Načrtujte svoje bivanje vnaprej in izbirajte med raznoliko ponudbo, da najdete popoln dom stran od doma.

Odkrijte pustolovca v sebi

Ko obiskujete Pohorje, je pomembno, da odkrijete pustolovca v sebi. Stopite izven svoje cone udobja, preizkusite nove aktivnosti in se poglobite v lepoto naravnega okolja. Odkrijte skrite dragulje, se družite z prijaznimi domačini in ustvarjajte spomine, ki bodo trajali vse življenje.

Pohorje vas vabi, da se podate na poletne počitnice, polne pustolovščin, naravne lepote in kulturnih doživetij. Ne glede na to, ali iščete adrenalinske podvige, mirne pohode ali okusno kulinarično doživetje, Pohorje ima nekaj za vsakogar. Zato zberite svoje najbližje, prinesite s seboj svoj občutek za pustolovščino in se pripravite na odkrivanje čudes Pohorja. 

Odkrijte poletne čare Pohorja!

Ponudniki

Spoznajte bogato in raznoliko ponudbo turističnih ponudnikov, ki vas vabijo, da na Pohorju sprostite misli.

Odkrij ponudnike
Ponudniki

Izberite jezik