To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

3. junij | Svetovni dan kolesarjenja!

3. junija je Svetovni dan kolesarjenja!
Odkrijte več kot 240 km kolesarskih poti na Pohorju in uživajte v prijetni vožnji po gozdnih poteh in cestah v objemu pohorskih gozdov med Mariborom in Slovenj Gradcem.

Prijetne temperature in svežina gorskega zraka vam bodo zagotovile sprostitev misli med spoznavanjem sveta visokih barij in planj, rečic s slapovi ter drugih naravnih biserov Pohorja. Odkrijte 7 krožnih kolesarskih poti, ki povezujejo 5 outdoor centrov na Pohorju (Kope, Ribniško Pohorje, Rogla, Tri kralje in Mariborsko Pohorje) in se pripravite na nepozabno kolesarsko izkušnjo na Pohorju!

Pohorska kolesarska transverzala: Odkrijte lepoto Pohorja na dveh kolesih!

Raziščite lepoto Pohorja na Pohorski kolesarski transverzali (PT). 70 km dolga pot poteka po ovršju Pohorja in povezuje vzhodni del Pohorja z zahodnim. Odkrijte naravo in znamenitosti Pohorja, od cerkve sv. Bolfenka do Koče pod Kremžarjevim vrhom in začnite svojo kolesarsko avanturo.

Pohorska kolesarska transverzala

Slovenska turnokolesarska pot

Slovenska turnokolesarska pot (STKP) je priljubljena krožna kolesarska pot, dolga 1.800 km, ki obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine. Z 111 kontrolnimi točkami, vključno z 52 planinskimi kočami, ponuja pravo kolesarsko avanturo. Razdeljena je na 41 etap, 3 etape potekajo tudi čez Pohorje:

Bike in trail parki

Se upate spustiti po pohorskih strminah s kolesom? Ne veste, kam z viškom adrenalina? Bi radi izvedeli, kako dobro »obvladate« svoje gorsko kolo? Imamo idealno rešitev - obiščite enega izmed Bike in trail parkov in se pripravite na divji adrenalinski spust po pobočjih Pohorja.
Bike parki na Pohorju vam bodo ponudili razburljive in zahtevne terene, namenjene gorskemu kolesarjenju in downhillu. Tukaj lahko preizkusite svoje sposobnosti in se pomerite s številnimi ovirami, skoki in zavoji. Bodite pripravljeni na vznemirljivo izkušnjo!

Vzponi za cestne kolesarje

Svež zrak in pohorski gozdovi bodo vaše trenutke na specialki naredili prav posebne.
Cestno kolesarjenje je pri nas vse bolj razširjeno. Odkrijte vzpone na Pohorje primerne za cestne kolesarje na katerih trenirajo tudi naši kolesarji, ki sodijo v sam svetovni vrh cestnega kolesarstva in osvojite ''Pohorski triglav! - Enodnevni vzpon na Areh, Tri kralje in Roglo.''

Drava Bike Sam Strauss Fotografie 19

Dravska kolesarska pot: Odkrijte čarobnost reke Drave na kolesu!

510 km dolga kolesarska pot vas popelje od izvira reke Drave v Toblachu v Italiji, skozi Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško, kjer se konča ob sotočju rek Mure in Drave pri Legradu. Slovenski del poti, dolg 145 km poteka po manj prometnih lokalnih cestah ter urejenih kolesarskih poteh. Zavijte na Dravsko kolesarsko pot in uživajte v doživetjih, ki jih ponuja za vsakim zavojem.  

Zapeljite se po Štrekni

Štrekna je kolesarska pot, speljana po opuščeni trasi nekdanje železniške proge, ki je povezovala Velenje z Dravogradom. S svojo slikovito panoramo Pohorja in Uršlje gore ter dolžino 24 km med Gornjim Doličem in Otiškim Vrhom, ponuja popolno kolesarsko doživetje. Pot je asfaltirana, enotno označena in ločena od prometa, z mnogimi postajališči ter opremo. Zaradi blagega naklona je še posebej primerna za družine in starejše.

Ne glede na to, ali ste izkušen kolesar ali začetnik, vam bo Pohorje ponudilo različne možnosti za kolesarske dogodivščine. Privoščite si čudovito izkušnjo kolesarjenja v osrčju narave in se prepustite čarom pohorskega kolesarjenja.

Ne pozabite na ustrezno kolesarsko opremo, zaščitne čelade in poskrbite za varno vožnjo. Uživajte v čudoviti pohorski pokrajini med svojim kolesarskim raziskovanjem!


Izberite jezik