To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Zimska izobraževalna predavanja na gradu Hompoš

Botanični vrt Univerze v Mariboru se je s koncem novembra zaprl za individualne oglede. V zimskem času so možni le vnaprej rezervirani vodeni ogledi za skupine.

Z izobraževalnimi predavanji bomo v zimskih mesecih gostovali v predavalnicah obnovljenega gradu Hompoš, na sedežu Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, 2311 Hoče. Vabljeni, da se nam pridružite:

 

v četrtek, 12. januarja 2023 ob 17.30, Samooskrba v praksi, Alenka Šoštarič

Vabljeni na zanimivo predavanje, kjer bomo predstavili društvo Samooskrbni.net, ki deluje v okviru lokalnih skupin po vsej Sloveniji. Povezovanje je najhitrejši in najbolj varen način, da svojo samooskrbo dvignemo na povsem novo raven, tako meni že več kot 500 članov, ki so povezani v lokalne skupine,

 

v četrtek, 19. januarja 2023 ob 17.30, Zakaj, kako in kdaj konopljini kanabinoidi, Tanja Dagarin

Produkti CBD so že nekaj let na trgu, po njih posegajo posamezniki ne samo zase, tudi za svoje hišne ljubljenčke. Kaj stoji za kratico CBD, kako se izdelki med sabo razlikujejo, kdaj si s konopljinimi kanabinoidi lahko pomagamo in kako jih uporabljamo nam bo predstavila strokovna svetovalka za uporabo konopljinih kanabinoidov Tanja Dagarin.

 

v četrtek, 26. januarja 2023 ob 17.30, Gozdni specialisti, Urša Gajšek, DOPPS

Slovenci se ponašamo z velikim deležem gozda, dober glas o naših gozdovih pa sega tudi v tujino. Žal pa imamo kljub veliki površini gozda ohranjenega le manj kot 1 % starega, naravnega gozda, ki ga najdemo le še v redkih gozdnih rezervatih. Prav ta je ključen za preživetje mnogih dragocenih živalskih vrst, ki smo jih poimenovali gozdni specialisti.

Na predavanju bomo bolje spoznali gozdne specialiste in pomembnost naravi prepuščenih gozdov za njihovo ohranjanje.


Predavanja potekajo v prvem nadstropju prizidka gradu Hompoš, v predavalnici Milana Erjavca.


Vstopnine ni.

Več informacij na: 031 310 330, botanicnivrt.um.si