To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Datum

Sobota, 9. 7. 2022

Ura

09:00

Lokacija

Slovenj Gradec

2-DNEVNO PREČENJE POHORJA

PRIJAVA

Podajte se na nepozabno doživetje po zeleni deželi na stičišču alpskega in panonskega sveta, med prostrane pohorske gozdove, mimo visokogorskih šotnih jezer in slapov. Med dvodnevim izletom se iz Slovenj Gradca vzpnemo na Pohorje, 60 kilometrov dolgo pogorje s številnimi planinskimi kočami in smučišči.

Prav tu je pred 71 leti nastala ideja o naši priljubljeni najdaljši in najstarejši slovenski planinski obhodnici – Slovenski planinski poti.

KDAJ? Sobota, 9. 7. in nedelja, 10. 7. 2022 (rezervni termin v primeru slabega vremena je 15. – 16. 7. 2022)

V Slovenj Gradec se pripeljemo z organiziranim avtobusnim prevozom iz Maribora. Odhod avtobusa ob 6. uri izpred Dvorane Tabor (Maribor).

Priporočljivo je, da se koristi na dan pohoda avtobusni prevoz, saj se po vrnitvi po prečenju Pohorja vrnemo tako rekoč na začetek (v Maribor). Kdor se priključi izletu v Sl. Gradcu prevoz ne bo organiziran za vrnitev.

OPIS PLANINSKE POTI

  • Pot bo vodila skozi prostrane Pohorske gozdove po Slovenski planinski poti v smeri od Slovenj Gradca proti Mariboru. Na poti bomo zbrali tudi prvih 6 žigov Slovenske planinske poti.
  • Za začetno jutranje sobotno ogrevanje nas najprej čaka vzpon do Kremžarjeve koče. Nadalje po nekoliko zložni poti ponovno vzpon na Veliko Kopo in spust do Grmovškovega doma. Sledi osvojitev najvišje točke Pohorja – Črni vrh in zložna pot do Ribniške koče. Skok na Ribniški vrh in jezero, pa ponoven spust do Šiklarice in po pohorskem travišču vzpon do Lovrenških jezer. Pot nadaljujemo do Peska, kjer je predvidena nočitev**.
  • Drugi dan nas po večini čaka samo še spust najprej do Klopnega vrha do slapa Šumik. Od Šumika še zadnji resen vzpon in nadaljevanje do Areha, Mariborske koče in Belvija. Za konec sledi samo še spust ali gondolski prevoz do Vzpenjače.
  • Poskrbljeno bo za brezplačno strokovno vodenje in razlage.

OBVEZNA OPREMA

  • Za planinski izlet potrebujete opremo: planinski čevlji z dobrim podplatom, nahrbtnik (priporočamo 20 litrski drugače pa naj na ne bo prevelik), priporočljive pohodne palice. Ustrezna zaščita pred dežjem (tudi rokavice in kapa), sončna krema, sončna očala, pijača in manjša malica (planinske koče na poti bodo odprte). Ne pozabite na planinsko izkaznico za leto 2022 in Dnevnik Slovenske planinske poti.

PRIJAVA NA IZLET

  • Prosimo, da do nedelje, 3. 7. 2022 izpolnite spodnjo prijavnico za udeležbo na izletu.

VEČ INFORMACIJ: Zoran Lorber, vodja izleta in vodnik PD Maribor Matica, 070 830 967

PRIJAVAIzberite jezik