To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Zlati Grič

Zlati grič - zakladnica doživetij

Vinska klet Zlati grič je ena najsodobnejših vinskih kleti v tem delu Evrope. Klet in vinogradi se nahajajo na eni najbolj scenografskih vinskih področij v Sloveniji, Škalce. V kleti vam postrežejo z večkrat nagrajenimi svežimi, staranimi in penečimi vini. Prenočite lahko v vinskem dvorcu iz 15. stoletja, katerega lokacija ponuja čudovite poglede na vinograde in okolico. Golfisti so vabljeni na edinstveno igrišče med vinogradi, ki šteje 9 lukenj.

VINOGRADNIŠKI DVOREC

V neposredni bližini vinske kleti in gostilne se na dominantni lokaciji nahaja Vinogradniški dvorec s 3 čudovitimi apartmaji. Zgradba iz 15. st. je spomeniško zaščitena in predstavlja osnovo logotipa podjetja.

Apartmaji imajo kategorizacijo 3*, so prostorni in prenovljeni z izbranim okusom. Ugotovili boste, da je vse udobje prostorov in naprav v primerjavi z izjemnimi pogledi na vinograde, golf igrišče ali vinsko klet nepomembno. Če k temu dodamo še steklenico penine, ki vas pričaka ob prihodu, odločitev za obisk ne bi smela biti težka.

Zlati Gri Vinogradniki Dvorec Pohorje Slovenija Min

GOLF IGRIŠČE

V idiličnem okolju škalskih vinogradov leži igrišče za golf z 9 luknjami. Zaradi naravnih danosti je izredno razgibano in v celoti obkroženo z vinogradi. Igralna polja popestrijo vodne ovire in številna drevesa, fairwayji in greeni pa so zmeraj zelo urejeni in odlično vzdrževani. Zaradi razgibanosti terena ter pogosto ozkih igralnih polj je potrebna velika natančnost in zato je igrišče pravi izziv tudi za izkušene igralce. Za vse, ki še niste igrali, pa nudimo možnost spoznavanja igre in učenje golfa na vadišču na Dobravi pod okriljem golf kluba Zlati grič. Igrišče je običajno odprto od marca do novembra.

Zlati Gric Pohorje Slovenija 2

ŽIČKA KARTUZIJA

Kraj, kjer se čas ustavi in narava spregovori. Že leta 1467 so v Gastužu, ki se danes ponaša kot najstarejša slovenska gostilna, popotnikom točili samostansko vino, ki so ga hranili v obokanih kleteh kartuzijanskega samostana v Žičah. Zaradi debelih kamnitih zidov, ki omogočajo konstantno temperaturo skozi celo leto, še danes uporabljamo to klet za zorenje 60.000 steklenic naše bele in rosé penine

Zlati Gri Vino Pohorje Slovenija 2 Min

Zlati grič

Škalce 80,
SI-3210 Slovenske Konjice


Izberite jezik