To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Pohod na prenovljen Framski slap - Skalca na Pohorju

Preteklo nedeljo smo se podali na pohod na prenovljen Framski slap - Skalca.

Na pohod smo se odpravili v dveh skupinah, ki so ju vodili vodniki Planinskega društva Skalca. Ena skupina pohodnikov je štartala pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače in si na poti ogledala tudi obnovljeno energijsko pot Bolfenk. Druga skupina pa je štartala v Reki, od koder so se podali na cca 3 ure dolgo pot. Iz doline do slapa je odkolesarilo tudi nekaj kolesarjev.

Vsi skupaj smo se dobili pri Framskem slapu – Skalca, si ogledali novosti in rezultate projekta Prenova turističnih atrakcij na Pohorju, katerega vodilni partner je občina Hoče-Slivnica. Projekt je sofinanciran  iz sredstev Republike Slovenije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v okviru ukrepa PRP 19.2 – sredstva EKSRP v okviru LAS Lastovica.

Spustili smo se do slapa in si na poti ogledali nove informativne in usmerjevalne table ter občudovali čudovit slap in neokrnjeno naravo Pohorja. Na planoti nad slapom je za vse udeležence pohoda bila na voljo pogostitev s pohorsko kulinariko, za katero je poskrbelo Turistično društvo gostincev Pohorja. Pohodniki so se lahko okrepčali s prigrizki, toplimi napitki in Pohorskim piskrom iz hotela Tisa.

______________________________

Partnerji projekta Prenova turističnih atrakcij na Pohorju: RRA Podravje - Maribor, Občina Hoče-Slivnica, Planinsko društvo Skalca. Operacija je sofinancirana iz sredstev Republike Slovenije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v okviru ukrepa PRP 19.2 – sredstva EKSRP v okviru LAS Lastovica.