To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

Vilinski hojatlon - S Foksijem in Ultrarobertom

Na dvorišču Vilinskega dvora nas bo s pravljico o pohorskih lisicah pričakal pravljičar in ultramaratonec Robert Kereži.

In glej – pravljična lisica bo oživela in se prelevila v Foksija, maskoto Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bomo gostili v letu, ki prihaja. Foksi in Robert nas bosta nato popeljala na hojatlon – novo vilinsko kulturno-športno disciplino, ki bo poskrbela za dobro kondicijo nog, pa tudi malih sivih celic. Med pohajanjem med kulturnimi institucijami bomo namreč odgovarjali na nagradna vprašanja.

Ob koncu se bomo na cilju pri Info točki OFEM družili ob slastnih pokicah, hojatlonci pa boste sodelovali tudi v žrebanju za privlačne nagrade! 

Hojatlona se lahko udeleži tudi vsak sam, v skupini, v lepem ali slabem vremenu - po želji!   Potrebujete le vilinski zemljevid, ki si ga lahko ali natisnete, ali pa prevzamete v Vilinskem dvoru!

Točke vilinskega zemljevida so sicer oštevilčene, vendar pozor: to ni nujno najkrajša ali najlažja pot med njimi! Poskusite najti svojo najljubšo pot, hodite lahko hitro, počasi, bočno ali z najbolj smešnimi koraki, kar se jih spomnite - pomembno je le, da se zabavate in pazite na varnost in prometne predpise! 

KAKO HOJATLONIMO? 

Vaša naloga je, da na vsaki od označenih točk zemljevida s križanko, ki ga boste prejeli v Vilinskem dvoru poiščete tablico ali predmet, na katerem je zastavljeno nagradno vprašanje, na katerega odgovorite.  

Odgovor vpišite v zato predvideno polje križanke, če želite sodelovati pri žrebanju, pa tako dobljeno geslo s svojimi kontaktnimi podatki vpišite na kuponček. Oddate ga lahko v elektronski obliki na info@eyof-maribor.com ali 10.12. na končni točki Hojatlona pri info kiosku Olimpijskega festivala evropske mladine 2023 (OFEM).

Prvo žrebanje bo potekalo  10. 12. 2022 ob koncu prvega hojatlona pri Info točki OFEM, drugo in tretje pa v Vilinskem dvoru 17. 12. 2022 in 27.12. ob 17.00.

Screenshot 2022 12 02 At 1210 16 B