To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Datum

Sobota, 18. 6. 2022

Ura

11:00

Lokacija

Slovenj Gradec

V soboto in nedeljo, 18. in 19. junija, se bo Slovenj Gradec ponovno prelevil v središče srednjeveškega dogajanja. Tako boste obiskovalci na srednjeveški tržnici lahko trgovali, barantali in kupovali z originalnimi srednjeveškimi novčiči iz nekdanje mestne kovnice. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno s strani krčme Pri merjascu, kjer obljubljajo pestro in predvsem slastno ponudbo.  

Za spektakularno otvoritev, v soboto ob 11.00 uri, bodo poskrbeli eni in edini Dunking Devils, ki pripravljajo spektakel, ki so ga samo za Srednjeveški preludij pripravljali več kot dve leti!

 V goste nam prihajajo najboljše viteške skupine iz Češke, ki bodo uprizorile neizprosne viteške boje ob katerih se bo zaiskrilo kot nekoč.

 Seveda nismo pozabili tudi na naše najmlajše obiskovalce, ki se bodo lahko zavrteli na srednjeveškem vrtiljaku, uživali v lutkovnih predstavah, se čudili čarovnijam srednjeveškega čarovnika, zabavali z dvornimi norčki in se poskusili v igranju srednjeveških iger.

 Šušlja se, da naš srednjeveški medičar pripravlja slastno presenečenje, ki ga zares ne gre zamuditi. Cedile se bodo sline in razvajale brbončice!


600600p673ednmainimg Srednjeveki Preludij 2022