To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Na čudoviti lokaciji pri Bellevueju na Mariborskem Pohorju bo vsako nedeljo od junija do avgusta koncert v cerkvici sv. Bolfenka, cikel pa bomo otvorili z dogodkom za najmlajše.
Bolfenku

Preživite nedeljske poletne dopoldneve na Bolfenku

Vsako nedeljo od 19. junija do 14. avgusta ob 11. uri.

Cena vstopnice: 3 EUR/osebo

Vabljeni vsako nedeljo od 18. junija do 28. avgusta na cikel dogajanj Muzika na Bolfenku.

 • 18. 6.: Pravljica na Bolfenku - Pravljica in poustvarjalnice ob 11:00
  Vabljeni v soboto, 18. junij ob 11. uri. Dogodek je brezplačen.
  V bližini zgornje postaje Pohorske vzpenjače, na obronku mističnih gozdov, ob spremstvu v nebo segajočih orjaških dreves, ki se bohotijo preko pobočij, kamor nas vodijo številne sprehajalne in planinske poti, se bo odvila gozdna pravljica – pravljica na Bolfenku. Pripovedovalca zgodb, bosta vaše malčke popeljala v svet pravljične narave, pohorskega gozda, gozdnih vil in škratov, temu pa bo sledila poustvarjalnica.


 • 19. 6.: Tibor Pernarčič (saksofon) in Tilen Beigot (kitara) ob 11:00
  Saksofonist Tibor Pernarčič in kitarist Tilen Beigot bosta otvorila koncerte Muzika na Bolfenku. Cerkev bosta ovila v intimno vzdušje prefinjenih akustičnih zvokov kitare in saksofona. 

 • 26. 6.: Peter Prohart (harmonika) in Alja Senčar (vokal) ob 11:00
  Za vesel in navihan začetek nedelje bosta poskrbela Peter Prohart in Alja Senčar. Harmonika in vokal - nevsakdanji duet, ki ga nikakor ni za zamudit!

 • 3. 7.: Primož Vidovič (vokal), Andrej Kos (harmonika) ob 11:00
  Sodobna godca, ki vandrata med sedanjostjo in preteklostjo, iščoč eno v drugi. Pripovedujeta zgodbe navadnih in nenavadnih ljudi, slikata njihove pokrajine in občutja, v hudomušnih satirah pa se rogata napakam družbe in cele te naše človeške komedije. Bogata besedila, doživeto izvedbo in medigro glasu, harmonike in kitare napajata v različnih zvrsteh, od šansona do tanga, v ljudskih melosih in z džezovsko spontanostjo. 

 • 10. 7.: Jaka Fiedler (klasična kitara) ob 11:00
  Jaka Fiedler je klasični kitarist iz Šentilja v Slovenskih goricah. V času glasbenega izobraževanja je sodeloval na mnogih mednarodnih seminarjih, mojstrskih tečajih in tekmovanjih. Klasična kitara je zanj izjemen instrument, ki v sebi skriva ogromen potencial, čudovite barve, neverjetno senzibilnost in hkrati veliko moč.

 • 17. 7.: Patricija Škof (vokal), Tilen Beigot (kitara) ob 11:00
  Duet, ki je balzam za ušesa. Šolana glasbenika se držita načela “manj je več” in s prefinjenimi interpretacijami očarata mnogo poslušalcev. Nedeljsko jutro bosta nežno ovila v izvedbo znanih slovenskih popevk, obogatenimi s solističnimi vložki.

 • 24. 7.: Žan Videc (vokal, kitara) ob 11:00
  Raskavi, močan glas in kitara. Žan Videc je mariborski up glasbene scene, ki z edinstvenim glasom, polnim moči in energije zlahka napolni prostor in dvigne vibracije.

 • 31. 7.: Alja Senčar (vokal) in Kristjan Štelcer (kitara) ob 11:00
  Člana zasedbe Grooveland bosta združila znane pop pesmi z avtorskim delom. Usklajen duet, ki s svojo polnostjo in občutkom znova in znova očara poslušalce.

 • 7. 8.: Nejc Miklošič duet (vokal) ob 11:00
  Nežen glas, ki navdih črpa v glasbenih osebnostih kot so Frank Sinatra, John Mayer, Michael Buble bo v spremljavi kitare petkov večer ovil v nežne ritme popa, soula, bosa nove in funka.

 • 14. 8.: Blaž Mencinger (vokal, kitara) ob 11:00
  Blaz Mencinger je kitarist, ki ga je žilica za pisanje pronicljivih besedil potisnila v spekter kantavtorja. Svoj nastop gradi na intimnih glasbenih pripovedih, ki jih hudomušno poveže v širšo zgodbo. Preko življenjskosti zgodb vzpostavi pristen odnos s poslušalcem. Glavna tema so ljubezen in druge krivice sveta s pridihom samoironije, glasbeno pa se giblje med pop, indie in jazzom.

Vstopnice za koncerte je možno kupiti: