To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Festival Maribor

Festival z vrhunskim naborom mednarodno uveljavljenih glasbenih umetnikov in poznavalskim izborom mladih talentov letos poteka med 16. in 25. septembrom.

V središču evropskega glasbenega ustvarjanja

Program nastaja v sodelovanju s tujimi in domačimi producenti ter glasbeniki svetovnega kova, sestavljen pa je tako iz orkestrskih kot komornih in vokalnih del. Čeprav je doživel mnoge preobrazbe, se trudi ohranjati dve glavni usmeritvi: temo, ki vodi programsko zasnovo festivala in koncept komornih ter orkestrskih zasedb.

Koncerti se odvijajo v različnih mariborskih koncertnih dvoranah in drugih manjših prizoriščih, polnih zgodovine in šarma. Zaradi odlične akustike sta posebej cenjeni secesijski dvorani Union in Kazinska dvorana ter Minoritska cerkev, ki omamlja poslušalce s svojim 700 let starim ambientom.

Kaj je Festival Maribor?

Festival Maribor ni le festival dobre (klasične) glasbe, je dan, ko čas utripa v taktu glasbenih mojstrovin. Večer, ko te prevzame moč glasbe. Trenutek, ko te ponese strast srca.

Festival Maribor ni le festival dobre (klasične) glasbe, je zibelka novih zvokov, zemljevid neodkritih glasbenih krajin, izstrelišče v nova ozvezdja. Laboratorij, kjer se iskri izvirnost in brusi ustvarjalnost! Most med glasbenimi obdobji, stičišče umetniških izrazov.

Festival Maribor ni le festival dobre (klasične) glasbe, je ocean novih znanstev, pristan prijateljstva. Prava priložnost za prvi stik s klasično glasbo, prefinjena ponudba žlahtnih užitkov za poznavalce.

Festival Maribor ni le festival dobre (klasične) glasbe, je festival s ponosno polstoletno tradicijo in prodornim pogledom, uprtim v prihodnost.