To spletno mesto uporablja piškotke, ki izboljšajo vašo izkušnjo.

Več informacij

Izberite nastavitve dostopnosti

Barve

Pisava

Ostalo

44. Rekreativni maraton okoli Pohorja

URNIK

Prevzem startnih številk na Trgu svobode v Mariboru v šotoru KD Branik:
• v petek, 16. junija 2023, od 14.30 do 19. ure
• v soboto, 17. junija 2023, od 7.30 naprej
Start: 17. junija ob 9.00

O MARATONU

Kolesarji na maratonu okoli Pohorja se na pot podajo, da bi uživali v vožnji in v lepotah ob progi. Namen dogodka je tudi promoviranje zdravega načina življenja in spodbujanje k rekreaciji.

“Želimo, da s svojim vzgledom spodbujate in motivirate mlade kolesarje, ki so prvič na takšni rekreativni prireditvi. Zmagovalci bodo vsi, ki bodo zadovoljno in  pravočasno pripeljali na cilj. Potrudili se bomo, da bo kolesarski praznik minil v zadovoljstvo vseh, ki na njem sodelujemo,” pozivajo organizatorji dogodka iz KD Branik Maribor.

Zakaj nikakor ne smete zamuditi maratona Okoli Pohorja?

Ker je namenjen prav vsem in ker:

  • je maraton primeren za vso družino in za kolesarje vseh stopenj pripravljenosti,
  • bo vsak udeleženec prejel spominsko majico in medaljo ter topli obrok,
  • ste vabljeni tudi imetniki električnih koles
  • se bomo dobro zabavali in družili

DRUŽBENO ODGOVORNA PODJETJA vabimo, da izkoristite skupinske prijave in svojim zaposlenim omogočite zanimivo doživetje

CENE PRIJAV

  • Predprijave do vključno 8. maja: 24 €, mladinska* 22 €
  • Prijave do vključno 12. junija: 32 €, mladinska* 30 €
  • Prijave na dogodku za vse: 40 €
  • Skupinske prijave nad 5 oseb do 12. junija: 22 €
  • Otroci od 5 do vključno 15 let: brezplačno

>PRIJAVE<

TRASA 30 KM

Proga poteka od Trga svobode na Partizansko ul, Titov most, Tržaško c. Streliško ul. in pri Betnavi-gradu po Streliški ul. na Radvanjsko c. v Pekre, nato v Limbuš, po glavni c. skozi Ruše na Ruški most in nato na GLC I.reda do Kamnice in do Maribora na Vrbansko c.,Mladinsko ul.,Strosmayerjevi ul. in po Gregorčičevi c. do cilja. Dolžina proge je 30 km.

Posnetek Zaslona 2023 04 12 145603

TRASA 50 KM

Proga poteka od starta na Trgu svobode v Mariboru na Partizansko cesto, po njej na Titovo cesto in po Tržaški cesti do Betnave. Nato kolesarji nadaljujejo pot po Streliški in Lackovi cesti v Pekre in naprej do rondoja v Limbušu ter v Ruše in čez Činžat do Puščave.

Od tam pelje pot po glavni cesti na Lovrenški most ter po državni cesti do Selnice ob Dravi, Bresternice, Kamnice na Kobansko ulico in Vrbansko cesto. Po Mladinski, Strossmayerjevi in Gregorčičevi ulici se vrnejo kolesarji na Trg generala Maistra, kjer je cilj vseh prog.

Trasa 50

TRASA 72 KM

Start je na Trgu svobode v Mariboru, nato peljejo kolesarji po Partizanski cesti na Titovo cesto in po Tržaški cesti do Betnave, kjer nadaljujejo po Streliški in Lackovi cesti v Pekre in naprej do rondoja v Limbušu.

Od tam pelje pot skozi Ruše, čez Činžat do Puščave (občina Lovrenc na Pohorju) in naprej na Rdeči breg do Lehna, kjer se spusti v dolino do Podvelke in se vrne po državni cesti do Selnice, Bresternice, Kamnice na Kobansko ulico in Vrbansko cesto. Po Mladinski, Strossmayerjevi in Gregorčičevi ulici peljejo kolesarji na Trg generala Maistra, kjer je cilj vseh prog.

Trasa 72

TRASA 147 KM

Start maratona je na Trgu svobode v Mariboru. Kolesarji bodo odpeljali na Partizansko cesto, po njej na Titovo cesto in po Tržaški cesti do odcepa proti Betnavi ter naprej do križišča Razvanjske in Streliške ceste.

Pot se nadaljuje po Razvanjski cesti do nove „papeške“ in po dovozni cesti, vzporedni z avtocesto A1, v Hoče. Iz krožišča zapeljejo kolesarji na Slivniško cesto do Slivnice, naprej do Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Stranic, Vitanja, Doliča, Mislinje, Slovenj Gradca, Dravograda, Radelj, Podvelke, Ožbalta, Selnice, Bresternice in Kamnice. Po Kobanski ulici in Vrbanski cesti se vrnejo v Maribor in po Mladinski, Strossmayerjevi in Gregorčičevi ulici na Trg generala Maistra, kjer je cilj vseh prog.

Posnetek Zaslona 2023 04 12 150502

Izberite jezik